3G видеонаблюдение на пчелини и овощни градини през GSM мрежата

УМНА КЪЩА • АВТОМАТИЗАЦИЯ НА СГРАДИ

Охраната на пчелни кошери и отдалечени къщи вече е възможна и без стационарен достъп до Интернет

Достъпът до Интернет на отдалечени обекти досега беше проблем на желаещите стопани да наблюдават обектите си отдалечено с камери. От няколко месеца вече предлагаме нова услуга във видеонаблюдението - 3G наблюдение (виж 3G видеонаблюдение) на пчелни кошери, овощни и зелечукови градини, къщи и вили без да е необходим стационарен интернет достъп. Това е възможно през GPRS мрежата на мобилните оператори, или с общо известните "флашки".
Технологията на камерите за видеонаблюдение се разви и вече на пазара се предлагат изключително висококачествени мегапикселови камери - от 1MPx до 5 MPx. Камера с едномегапикселова резолюция, практиката показва, че е достатъчна за охрана и наблюдение на къща, пчелин или градина, където няма възможност за достъп до Интернет по традиционните начини. Единствено условие за успешна реализация е мобилните оператори да поддържат висока скорост на достъп до Интернет през мрежите си, което вече почти е изпълнимо в цялата страна. Модемите "флашките" са достъчно евтини, даже се предлагат като подарък към мобилната услуга и трафикът на висока скорост е значителен - достига до 10GB, което е напълно достатъчно за един месец.

Венерджи Консулт

Видеонаблюдение, комбинирано с алармена система с GSM дайлер

Какво включва една система - мегапикселова камера, рутер с 3G достъп и захранване. Инсталира се лесно и благодарение на cloud функцията, която се предлага безплатно със всяка закупена камера, можете да наблюдавате и записвате какво се случва около имота Ви. Записът е на локален компютър (не е за предпочитане, тъй като трафикът на 3G модемите (флашката) е все пак ограничен), на FTP сървър или изпращане на снимки на имейл. Някои емейл сървъри имат екстрата да изпращат sms-и за получен имейл и ето Ви и охранителна система.
Камерата може да се настрои да записва само на движение пред нея с цел икономия на трафика.
Заедно с GSM алармата, която предлагаме и тази технология ние запълваме нишата от изграждане на системи за сигурност в трудно достъпни места, макар и засега с малки ограничения.