Най-новите решения във видеонаблюдението с HD камери

AHD камери

Разликите в аналоговите HD камери и аналоговите камери до 1000TVL са осезаеми.

Дълъг период от време аналоговите камери не отстъпваха своето лидерство по използваемост, но в последните 2-3 години се усещаше нуждата към осъвременяване. Технологията се развиваше напред с невероятна скорост, а аналоговите камери все едно стояха на едно място от прекалено дълъг период от време. IP камерите бяха следващата стъпка към по висококачествено наблюдение и по голяма детайлност. Мегапикселовите IP камери обаче дойдоха със своите изисквания за по високоскоростна интернет връзка, с ограничение в разстоянието между камерата и мрежовия видеорекордер.

Нов AHVR

Изключително важно предимство е универсалното приложение на AHD видеорекордерите – те могат да работят както с AHD камери така и с аналогови и IP камери. Комбинирането на трите стандарта, се превръща в отлично решение за допълване и разширение на вече изградени системи

Развитието на технологията или просто нуждата от хибридна такава, доведе до Аналоговите HD камери (AHD) и съответните за тях видеорекордери. Камерите от този тип използват вече нова технология, при която отпадат ограниченията на стандарта от 50-те години на миналия век, което осигурява предаване на висока разделителна способност и осигуряване на HD изображение, което достига от 720p (1 Mpx) до 960p (1.3 Mpx). Разстоянието на предаване от AHD камерите е до 500м без нужда от повторители или усилватели на сигнала, като може да се осъществява по коаксиален кабел или усукана двойка.
Предимствата на новата технология в HD камерите за видеонаблюдение е високата резолюция (720p/960p), която достигат, възможността за използване на стари изградени трасета с коаксиални кабели, което позволява подмяна на системите с по-високо качество без ново опроводяване, не сложна инсталация и настройка на системата (начинът е както при обикновените аналогови камери) и сравнително ниската цена за предлаганото качество. По- ниската цена, спрямо IP камерите, и лесната инсталация, върна позициите на аналоговите камери в съревнованието.