Умна къща

Съвременната умна къща

Управлението на електрически уреди в модерния ни дом и офис вече е възможно от разстояние ! Те могат да се програмират да работят и по алгоритми, които ние им зададем в наше удобство. Какво по-хубаво от това !

Какво е Умна къща ? - въпрос задаващи си мнозина. За останалите това е вече удобство, граничещо с лукс и сигурност. Най-общо Умна къща е тази, която е оборудвана с "умни машинки", предоставящи ни контрол върху нея, когато сме си във или извън дома. Умна къща може да се нарече и всеки друг дом, апартамент или офис, който също е под наш контрол и наблюдение. Чрез смартфон или таблет, компютър или даже стационарен телефон, можете да включвате, изключвате, регулирате температура и управлявате завесите. Това е съвсем началото и малка част от възможностите й!

Умната къща (smarthouse) се споменава още в началото на 80-те години на миналия век, когато в списание "Byte" се появява статия "Computerize a Home". Неин автор е Steve Ciacia, който предлага метод за управление на електрическите уреди в една инсталация чрез ултразвукови сензори, свързани директно към захранващите кабели. В миналото това можеше да ни се стори фантастика, но вече е реалност. И не чрез ултразвук, а с нови по-сигурни и леснодостъпни решения, изградени на базата на микрокомпютрите..

Интелигентни решения за дома

Случвало се е да се питате: Дали заключих? Дали изключих ютията? - с добре проектирани алгоритми Умната къща може да предотврати неприятностите и да ви помогне

Умната къща ще Ви предложи удобство, когато се върнете от работа, автоматично ще ви разпознае със сензора за пръстов отпечатък и ще извърши вместо вас всички рутинни действия - ще пусне осветлението, по маршрута, който най-често ползвате, ще включи климатика в стаята, където най-често отсядате, а предварително затоплената баня и топла вода ще ви очаква. Да, ще кажете банално, но ако разпознае жена ви или децата и извърши всичко това по индивидуален начин за всеки ? Датчиците ще ви усетят и ще пуснат завесите, когато сте в стаята за гости, телевизора ще се включи на любимия ви канал и осветлението ще приглушее. Представихте ли си физиономиите на вашите приятели и гости? Ние от Венерджи Консулт сме ги виждали.

А какво ще кажете: неестетичните ключове за осветление да изчезнат и на тяхно място да се появат сензорни бутони, или цветни тъчскрийни със снимка на стаята, в която влизате ? Натискате лампата на снимката и тя светва, излиза меню и регулирате силата на светлината. Докосвате телевизора и той се включва ? Технологията ви е позната от смартфона и таблета. За по-голямо удобство същата снимка ще е и на web приложението на телефона Ви, на лаптопа, на таблета. Всичко е толкова лесно.

Заповядайте в новия ни офис във Варна, на ул. "Братя Бъкстон"№29 за да Ви демонстрираме възможностите на предлаганите от фирмата системи за домашна автоматизация. След като Ви покажем даже малка част от възможностите на системата сами ще се убедите, че това е едно ново направление в техниката, което ще стане неразделна част от нашия бит.

07/19/2010 - 16:33

Включването на климатиците половин час преди началото на работния ден, ще осигури комфорт и икономия. А изключването на всички ненужни уреди в офиса след края на работното време, ще спести средства и ще предотврати нежелани повреди и пожари.

Освен всички удобства технологията ще Ви предостави и сигурност. Системата за сигурност и видеонаблюдението са неизменен елемент. Споменахме, че ще влезете в къщи с докосването на пръста си до сензор, но той ще запише и кога и кой се е опитвал да влезе у вас, ако е нежелан. Винаги отворените очи на камерите ще запишат събитието и при необходимост ще ви върнат назад, докато не сте били вкъщи.

Звучи като научнофантастичен филм, но напредъка на технологиите ни позволява да се докоснем или дори да надминем тези фантазии на сценаристи и режисьори от близкото минало и настояще. Подходящо изграденият умен дом от наши специалисти, ще служи сигурно и безотказно. Това с което печелим нашите клиенти е, че всичко се проектира строго индивидуално, според техните изисквания и нужди. Изградените десетки умни къщи ни помогнаха да натрупаме опит и още повече да подобрим качеството на продукта си, което е единствено в преимущество на клиентите ни.